Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to main content

Geroosterde tomatensoep (4 personen)

Deze komt het dichtst bij een perfecte, geroosterde tomatensoep!
Ok, het mag dan ietsje meer werk zijn, maar het is zeker de moeite waard.

How It Works

Ingrediƫnten:

100 ml olijfolie
1 kg rijpe tomaten, in stukken
1 kleine witte ui, gesnipperd
4 knoflookteentjes, gesneden
1 klein blikje / 2 eetlepels tomatenpuree
1 potje zongedroogde tomaten in olie
2 eetlepels Worcester saus
2 eetlepels Balsamico azijn
4 takjes basilicum
0,5 liter kippenbouillon
zwarte peper, zout

Bereiding:

Verwarm een braadslee / ovenschaal 4 minten voor in een voorverwarmde oven van 245 graden Celsius. Doe daarna 100 ml olijfolie in de pan, samen met de gesnipperde ui, in schijfjes gesneden knoflook en de in stukken gesneden tomaten. Breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en laat 15 minuten roosteren in de oven. Doe er nu de tomatenpuree bij meng wederom goed, en rooster voor nog eens 5 minuten. Voeg nu de zongedroogde tomaten toe, inclusief de olie, en de takjes basilicum. rooster het geheel 10 minuten.

FGiet vervolgens de gejhel inhoud van de braadslee / ovenschaal in een grote pan, en voeg de Worcester saus en de balsamico toe. Bedek met plastic folie en laat het nu 30 minuten staan.

Pureer de inhoud, indien nodig in batches. Als je een echt fijne tomatensoep wilt hebben kun je deze vervolgens nog door een zeef doen. Ik doe dit zelf nooit, en noem mijn tomatensoep dan ook "rustiek".

Verwaarm de tomatensoep nu langzaam op tot het pruttelt, en voeg de kippenbouillon toe (afhankelijk van de gewenste dikte van de soep meer of minder dan de eerder genoemde 0,5 liter. Roer het geheel goed door.

Proef, en indien nodig kun je dit verder op smaak brengen met zout, peper, Worcester saus of balsamico.