Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to main content

Gerookte zalm met licht zoete dressing

Gerookte zalm met een eigentijdse dressing! (4 pers). 

How It Works

Ingrediënten:

200 gram gerookte zalm
1 appel
60 gram rucola sla
1 komkommer
65 gram pijnboompitten
Enkele takjes verse dille
75 ml water
75 gram witte chocolade
3 theelepels mosterd
30 ml witte wijnazijn
90 ml olijfolie, extra vierge
Peper
Zout

Bereiding:

Doe het water in een pannetje, samen met de in stukken gesneden chocolade. Breng het geheel aan de kook, en blijf goed roeren totdat de chocolade gesmolten is. Let op: Het lijkt weinig water, maar het is echt meer dan voldoende! Als alle chocolade gesmolten is haal je de pan van het vuur en laat je het heel even een beetje afkoelen.
Meng vervolgens de witte wijnazijn, de mosterd en het chocolademengsel in een kom. Giet hier vervolgens voorzichtig, in kleine scheutjes, de olijfolie er bij en blijf goed roeren totdat het een mooi glad mengsel is geworden. Maak op smaak met zout en peper.

Schil de komkommer en snijd nu, met behulp van een kaasschaaf, komkommerlinten totdat je aan de pitjes komt. Snijd de appel in stukken en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens de appel in dunne reepjes (Juliënne). Was de rucola sla. Meng in een kom de rucola sla, de appelreepjes en ongeveer de helft van de dressing.

Tot slot rooster je in een droge koekenpan de pijnboompitjes gedurende enkele minuten. 

Maak tot slot het bord op: drapeer enkele komkommerlinten op het bord (hoe dunner gesneden, hoe mooier ze krullen). Vervolgens het rucola sla – appel mengsel. Leg de gerookte zalm er op. Maak het geheel af door het restant van de dressing er over heen te gieten en de pijnboompitjes er overheen te strooien. Garneer met enkele takjes verse dille.

Je proeft de witte wijnazijn, mosterd, maar ook de zoete inval van de witte chocolade!

Eet smakelijk!