Web Analytics Made Easy -
StatCounter

New Orleans Groenteschotel (4 pers)

Veel verse groenten, verrassend van smaak

Gebruik van cajunkruiden en een mengeling van mooie, frisse kleuren op je bord hebben waarschijnlijk voor de toevoeging “New Orleans” gezorgd; een verwijzing naar de kleurrijke stad die het ooit was, totdat Katrina langskwam. Het gerecht heeft een aparte smaak, maar is niet zoals de naam zou kunnen doen vermoeden, vegetarisch.  Het schoonmaken en kleinsnijden van alle groentes kost nogal wat tijd, maar is door ons meer dan de moeite waard bevonden. Het is een regelmatig terugkerend recept aan onze dinertafel!

How It Works

Ingrediënten:

2 uien
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 gele paprika
1 courgette
250 gram champignons
300 gram vleestomaten
1 kleine prei
300 gram kipfilet
cajunkruiden
2 eetlepels olie
1 dl kipp[enbouillon
peper
zout
cayennepeper

Bereiding:

Snipper de uien en de knoflook, snijd de schoongemaakte paprika’s in reepjes en de courgette in schijfjes van een ½ centimeter, die u daarna halveert. Snijd de champignons in blokjes en de ontvelde tomaten in stukjes. Verdeel de gewassen prei in smalle ringetjes. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi deze (naar smaak flink) met cajunkruiden.

Verhit de olie en bak de kipreepjes aan alle kanten bruin en gaar. Voeg de ui, knoflook en paprika erbij en bak alles zo’n 2 minuten op een hoog vuur, onder voortdurend omscheppen. Doe daarna de champignons en de courgette erbij. Bak die nog 2 minuten mee voordat je de stukjes tomaat en de kippenbouillon toevoegt. Stoof het gerecht nog 5 minuten, en maak het op smaak met peper, zout en cayennepeper.

Voor de verandering: 
Halveer de hoeveelheid kip, en vervang deze door bv 200 gram grote, gepelde garnalen. Voeg deze echter pas op het laatste moment toe, voordat je het gerecht op verder op smaak maakt.

Lekker met een (witte) rijst