Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to main content

Barbecued Sticky Chicken

Een fantastisch gerecht van de barbecue

Bij ons zeker weer een blijvertje. Het is een hoofdgerecht voor 4 personen; wij serveren het met gepofte aardappel, natuurlijk ook van de barbecue.

How It Works

Ingrediƫnten:

4 grote kipfilets, plat geslagen
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Olijfolie
1 hele bol knoflook
2 citroenen
5 takjes verse rozemarijn; aan elkaar gebonden
Om te serveren: rucola

Bereiding:

Bij een houtskoolbarbecue zorg je dat je deze een uur vooraf aansteekt, zodat hij op temperatuur is als je de kipfilet wilt gaan roosteren.

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Bestrooi de plat geslagen kipfilets rijkelijk met peper en zout, en sprenkel er een beetje olijfolie over. Neem een grote, dubbele laag aluminium folie en leg de kipfilets hierop. Bovenop leg je de bol knoflook. Snijd een van de twee citroenen door midden, en leg deze ook op de aluminium folie. Vouw alles goed dicht, en bak het in de voorverwarmde oven ongeveer 35 minuutjes.
De kip is nu al grotendeels gaar.

Haal de kipfilet uit de oven en maak het pakketje voorzichtig open. Op dit moment moet je barbecue op temperatuur zijn, medium (ongeveer 250 graden).

Leg de kip nu op de barbecue voor de "final touch" van het roosteren.

Nu de kip op de barbecue ligt, kun je je met de coating bezighouden. Doe nu voorzichtig, teen voor teen, de knoflook uit de papieren velletjes halen en doe deze in een vijzel. Voeg nu het sap toe van de geroosterde citroen en stamp alles goed fijn. Bestrooi met zout en peper, en doe er een flinke scheut goede olijfolie door. Stamp het geheel verder fijn en roer alles goed door elkaar totdat je een dikke pasta hebt. Voeg tot slot het sap toe van de overgebleven citroen, en meng alles weer goed door elkaar. Je hebt nu een gecombineerde smaak van de geroosterde citroen, ietwat zoetig, en de verse citroen.

Als de kip klaar is, haal je deze van de barbecue. Neem nu je rozemarijntakjes en gebruik deze om de knoflook/citroensaus over de kipfilets te verdelen gedurende ongeveer 10 minuten, om een heerlijke laag saus op je kipfilets te krijgen en een mooie gouden kleur.

Zodra je tevreden bent met je resultaat, neem je met een tang de kipfilets en legt deze op een mooie laag rucola sla.

Wij serveren het met gepofte aardappel met creme fraiche of kruidenboter.