Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Paddestoelen-kip-etc-potje (4 personen)

Een onverwacht spannend recept

Ik heb het geheel iets aangepast vanaf het origineel, en wij vinden de smaak zo erg goed. Ik zou zeggen, probeer het zelf eens! Lekker als je gasten krijgt; je kunt dit eerder op de dag klaarmaken; dan hoef je het alleen nog maar op te warmen als je gasten er zijn.

How It Works

Ingrediƫnten:

500 gram kastanjechampignons
2 kleine worteltjes
3 kleine uien
500 gram kipfilet
Olie of boter om te bakken
Zout en Peper
2 eetlepels bloem
250 ml witte wijn
250 ml water
150 ml slagroom
1 kippenbouillonblokje
Tijm

Bereiding:

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in grove stukken
Schil de wortel en snijd hem in blokjes, snipper de uien en snijd ten slotte de kipfilet in blokjes.

Verhit de boter of olie in een pan, en bak de champignons in een paar minuten aan. Breng ze op smaak met zout en peper, en neem ze daarna uit de pan. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verhit indien nodig opnieuw boter of olie in de pan, en bak de in stukjes gesneden kipfilet lekker bruin. Bak de wortel en uien kort mee en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Strooi 2 eetlepels bloem over het geheel en laat dit kort meebakken. Roer er nu het water, de witte wijn, de slagroom en het kippenbouillonblokje doorheen, en voeg tijm naar smaak toe.

Breng alles aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten sudderen. Het geheel wordt nu dikker; er ontstaat een soort ragout. Verwarm nu de champignons erin, en breng eventueel nog verder op smaak.

Wij vinden dit lekker met aardappelkroketjes en sla.
Smakelijk eten!