Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Fish (& chips)

Zelfgebakken kabeljauw in een bierbeslag

Gedachten aan vroeger, een stukje vis op de markt. Later, op vakantie in de UK, de wereldberoemde Fish & Chips. Eindelijk dan zelf een poging gewaagd om het te maken, en het is heel goed gelukt ook! Het beslag (de batter) is knapperig, en de vis binnenin boterzacht.

How It Works

Ingrediƫnten:

500 - 600 gram verse kabeljauw (visboer!)
Sap van een halve sinaasappel
Vers gemalen zwarte peper
125 gram bloem
2 eieren (middelgroot)
200 ml pils
1 liter olie (wij hebben arachide olie gebruikt)

Bereiding:

Snijd de kabelauw in stukken, maar niet te klein. Besprenkel met het sinaasappelsap en strooi er peper en zout overheen.

Roer in een diep bord de bloem met het ei en het bier snel tot een glad beslag (batter), en maak op smaak met peper en zout.

Verhit in een wok of vergelijkbaar de olie tot ongeveer 180 graden (totdat er een witte damp van af komt). Wij hebben arachide olie gebruikt; deze schijnt gezonder te zijn omdat deze olie een veel hogere temperatuur kan bereiken voordat er schadelijke stoffen vrijkomen.

Wentel de stukken kabeljauw in het beslag en laat ze dan direct in de hete olie glijden. Je kunt een paar stukken kabeljauw tegelijk bakken. Afhankelijk van de grootte van je stukken zijn ze na ongeveer 4 tot 7 minuten gaar en goudbruin.

Laten uitlekken op keukenpapier.

Voor het recept van de bijbehorende chips: klik hier!

Vrij naar een recept van Visrecepten