Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Hanny's Maaltijdsalade (4 pers)

Op dag 2 nog beter

Alweer enige tijd een recept dat met enige regelmaat binnen de familie gemaakt wordt; zeker als het weer zoals nu aangenaam genoemd mag worden. Erg makkelijk klaar te maken, en erg lekker. Een eenvoudige combinatie van makkelijk te mengen ingrediënten, die op het eerste oog wellicht niet zo goed bij elkaar passen. Laat je tijdens het samenvoegen van alle ingrediënten niet ontmoedigen: het resultaat mag er zijn!

How It Works

Ingrediënten:

300 gram kipfilet
1 krop ijsbergsla
1 bakje selleriesalade
2 handjes ongezouten cashewnoten
1 banaan
4 schijven ananas
2 bakjes knoflookdressing (a 100 ml, AH)
1 eetlepel vloeibare margarine
peper, zout
veel kerriepoeder

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine blokjes, en bestrooi deze met peper, zout, en naar smaak veel kerriepoeder. Bak de blokjes in de margarine gaar en bruin. Laat afkoelen.

Snijd de ijsbergsla in reepjes, was deze goed en doe daarna in een grote slakom. Voeg het bakje selleriesalade toe, en roer alles goed door elkaar. Voeg daarna de afgekoelde kipfilet toe. Naar smaak kun je nog een beetje kerriepoeder door de knoflookdressing roeren, en voeg deze toe aan de sla, salade en kip. Meng alles weer goed door elkaar. Snijd de cashewnoten klein, en voeg deze toe samen met de in schijfjes gesneden banaan, en in kleine stukjes gesneden (uitgelekte) ananasschijven. Roer alles nogmaals goed doorelkaar.

Serveren met: stokbrood met kruidenboter.

Tip: In het onwaarschijnlijke geval dat er iets overblijft: op dag 2 is deze salade nog veel lekkerder!